JAVNI FOND ZA DJEČIJU ZAŠTITU REPUBLIKE SRPSKE :: Semberija INFO ::

 

JAVNI FOND ZA DJEČIJU ZAŠTITU REPUBLIKE SRPSKE


Socijalizacija djece Republike Srpske
 
 Vlada Republike Srpske, 20. maja, zadužila je JU Javni fond za dječiju zaštitu da realizuje projekat ,,Socijalizacija djece Republike Srpske-2021.“, u skladu sa zakonskim propisima i predviđenom dinamikom, a u najboljem interesu djece učesnika projekta.
 
 Kao i prethodnih godina, Projekat će se realizovati na crnogorskoj obali u Omladinskom hostelu ,,Užice" u Bečićima, uz uvažavanje higijensko-epidemioloških mjera propisanih od relevantnih institucija Republike Srpske i Crne Gore.
U budžetu Fonda planirano je 1.120.000 KM za realizaciju pomenutog projekta.
 
Projekat se odnosi, prije svega, na djecu iz socijalno ugroženih porodica-korisnika prava iz socijalne i dječije zaštite, djecu iz višečlanih porodica, iz porodica boračke populacije, djecu sa posebnim potrebama i hroničnim zdravstvenim smetnjama, kao i posebno nadarenu djecu, talentovane sportiste i druge.

 Najveća vrijednost Projekta jesu različitost i raznovrsnost i u službi su ostvarenja projektnih ciljeva kao što su razvijanje empatije, podrška vršnjačkom druženju, te socijalizacija djece u svakom smislu. Ovaj kvalitet je prepoznat i od strane Vlade Republike Srpske i resornog Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske koji godinama podržavaju ovu aktivnost Fonda cijeneći najbolji interes djece Republike Srpske.
       
Kako u 2020. godini projekat nije realizovan, a postupak izbora učesnika je sproveden, ove godine projektom će prioritetno biti obuhvaćena djeca za koju su u 2020. godini podneseni zahtjevi za učešće.

Pozivamo zainteresovane roditelje koji ispunjavaju uslove propisane konkursom da prijave svoju djecu u Poslovnice  Fonda  u svojim opštinama prebivališta  ili da se prijave putem udruženja i organizacija  čiji  su  članovi. Takođe, pozivamo i  zainteresovane  prosvjetne  radnike, pedagoge,  psihologe,  socijalne radnike i druge podržavajuće profesije da konkurišu za članove stručnog i pratećeg osoblja i pridruže se timu koji devetnaestu godinu u kontinuitetu realizuje Projekat.
 
   Prijavni obrasci dostupni su u Poslovnicama Fonda, kao i na internet stranici Fonda  xttp://www.jfdz.org