Nelson: Mi smo ovdje da bismo pokušali da ubrzamo oporavak :: Semberija INFO ::

 

Nelson: Mi smo ovdje da bismo pokušali da ubrzamo oporavak


BANjALUKA - Ambasador SAD u BiH Erik Nelson izjavio je danas u Banjaluci da će tokom posjete Republici Srpskoj razgovarati sa liderima iz političkog i poslovnog svijeta o oporavku BiH nakon pandemije virusa korona.

"Mi smo ovdje da bismo pokušali da ubrzamo oporavak, da bismo vidjeli kako može da se oživi privreda, otvori što više novih radnih mjesta, poboljša standard stanovništva i privuče što više stranih investicija", rekao je Nelson novinarima.

On je naveo da će sutra posjetiti Prijedor, a da će se u subotu, 22. maja, pridružiti ostalim visokim zvanicama na Manjači, da bi posmatrao dio vježbe "Brzi odgovor 2021", koja je, kako je rekao, demonstracija posvećenosti SAD miru i stabilnosti u BiH.

"Ova vježba je značajna i zbog toga što obuhvata najveći broj pripadnika američkih snaga još od okončanja misije SFOR-a u BiH i predstavlja važnu priliku za obuku, kako za pripadnike američkih vojnih snaga, tako i za pripadnike Oružanih snaga BiH", rekao je američki ambasador u BiH.

Nelson je danas posjetio rekonstruisani banjalučki Dječiji vrtić "Prvi koraci", na kojem je promijenjena stolarija, sanitarije i kompletno renovirana kuhinja, za šta je sredstva obezbijedila američka Ambasada. Više o tome čitajte  ovdje

Srna / Nezavisne