Višković: Menadžmenti svih javnih preduzeća su na testu :: Semberija INFO ::

 

Višković: Menadžmenti svih javnih preduzeća su na testu


Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković istakao je da je Vlada Republike Srpske, na čijem se čelu on nalazi, sve što je planirala da uradi u prvih 100 dana to i uradila.

“Vlada je u prvih 100 dana radila na tome da poredamo prioritete u infrastrukturi. Sada smo utvrdili šta nam je nacionalni prioritet. Prvi prioritet za Srpsku je da gradimo auto-put od Doboja, preko Vukosavlja, Brčkog i Bijeljine prema Rači i njegovo povezivanje sa auto-putem Beograd-Zagreb u Kuzminu. Takođe, želimo da izgradnjom mosta na rijeci Savi kod Gradiške auto-put bude u punom kapacitetu”, istakao je Radovan Višković, predsjednik Vlade Republike Srpske gostujući u emisiji “Jedran na jedan” Alternativne televizije. 

Predsjednik Vlade je naglasio se neće libiti za šest mjesezi da se zahvali ministrima i saradnicima sa čijim radom ne bude zadovoljan. Višković je istakao i da nije zadovoljan radom javnih preduzeća i njihovim doprinosom razvoju Srpske. 

“Nema nijednog ili je mali broj javnih preduzeća gđe su direktori i njihov menadžment u statusu imenovanih lica, svi su u statusu vršilaca dužnosti. Želimo da vidimo vrlo brzo, a to će se pokazati polovinom godine na bazi šestomjesečnih izvještaja, ko se od njih kreće na fonu mjera politike Vlade, a ko od toga odudara”, istakao je Višković. 

On je podsjetio da su principi red, rad i odgovornost i da će to biti mjera ostanka pojedinaca na funkcijama, a ne stranačka ili druga pripadnost. 

“Ko radi časno i pošteno u interesu Srpske i građana ne treba da brine za svoj status, a oni drugi ne mogu ostati na tim pozicijama. Javna preduzeća mogu raditi još bolje i biti profitabilnija i nisam saglasan sa tim da neka od njih postoje samo zbog sebe ili ljudi koji tamo rade. Očekujem da i budžet i građani vide korist od tih javnih preduzeća”, rekao je Radovan Višković, predsjednik Vlade Republike Srpske gostujući u emisiji “Jedan na jedan” ATV-a.