Ako ne ostajete ovde: Sajam američkih koledža u Beogradu :: Semberija INFO ::

 

Ako ne ostajete ovde: Sajam američkih koledža u Beogradu


Foto: MONDO/Stefan Stojanović
U Beogradu će danas biti održan Sajam američkih koledža na kojem će se predstaviti 16 visokoobrazovnih ustanova u SAD i zemljama regiona.
 
Sajam je namenjen budućim studentima i njihovim roditeljima, ali i stručnjacima iz različitih oblasti koji planiraju dalje usavršavanje u SAD, saopšteno je iz američke Ambasade u Beogradu.
 
Posetioci će imati priliku da saznaju više o procesu prijavljivanja i dokumentima neophodnim za upis, kako dobiti studentsku vizu, o mogućnostima za ostvarivanje stipendija, ali i o resursima koji su im na raspolaganju u Srbiji kao pomoć pri izboru opcija za studiranje u inostranstvu.
 
Na Sajmu će biti viši savetnici sa 16 visokoobrazovnih institucija, od kojih neke imaju kampuse u Evropi.
 
Među američkim koledžima koji će se predstaviti su Baks kaunti komjuniti koledž iz Njutauna u Pensilvaniji, Furman juniverziti iz Grinvila u Južnoj Karolini, Grin river koledž iz Oburna u Vašingtonu i Nortist Viskonsin tehnikal koledža u Grin Bej u Viskonsinu.
 
Biće predstavljeni i američki koledži u Evropi kao što su Američki koledž u Solunu, Američki koledž u Sofiji, Anglo-američki univerzitet u Pragu i RIT Kroejša - "Ročester institut of tehnolodži" u Zagrebu i Dubrovniku.
 
Sajam će biti održan u hotelu "Metropol" od 17.00 do 20.00 časova, a otvoriće ga direktor američkog Međunarodnog akademskog centra, Elizabet Čang.

​SRNA