U Srpskoj preminulo 28 zaraženh, virus korona potvrđen kod 43 osobe :: Semberija INFO ::

 

U Srpskoj preminulo 28 zaraženh, virus korona potvrđen kod 43 osobe


BANjALUKA - U protekla 24 časa, u Republici Srpskoj testirano je 336 laboratorijskih uzoraka, novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 43 osobe, a preminulo je 28 oboljelih.

Iz Instituta za javno zdravstvo RS napominju da su 25. aprila naknadno prijavljena četiri smrtna slučaja koja su se desila u prethodnom periodu, a riječ je o tri osobe iz Banja Luke i jednoj iz Doboja.

Od ukupnog broja novozaraženih, radi se o 18 muških i 25 ženskih osoba, od kojih je 2 mlađe, 22 srednje i 19 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 13 osoba je iz Banjaluke, šest iz Laktaša, pet iz Bijeljine, četiri iz Milića, tri iz Kotor Varoša, po dvije iz Mrkonjić Grada i Prnjavora i po jedna osoba je iz Bratunca, Vlasenice, Gradiške, Kneževa, Pelagićeva, Srebrenice, Čelinca i Šekovića.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 28 smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o osobama srednje i starije životne dobi od kojih je pet osoba iz Banja Luke, tri osobe iz Novog Grada, po dvije osobe iz Bijeljine, Kotor Varoši i Laktaša i po jedna osoba iz Prijedora, Foče, Han Pijeska, Šipova, Gradiške, Mrkonjić Grada, Ribnika, Stanara, Teslića, Dervente, Broda, Vukosavlja, Doboja i Srpca.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 60.867 slučajeva virusa korona, a preminule su ukupno 3.284 osobe kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo 41.886 osoba, a testirano je ukupno 254.815 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 994, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 410, a u ostalim bolnicama 584. Na respiratoru je 91 osoba (49 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 42 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 7.428 osoba, a nadzor je završen kod 177.533 osobe.

Glas Srpske