DODIK: SASTANAK PROPAO ZBOG "GRADONAČELNIKA BUBICE" :: Semberija INFO ::

 

DODIK: SASTANAK PROPAO ZBOG "GRADONAČELNIKA BUBICE"


Foto: А.Чавић
Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da nema opravdanja za to što je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković na sastanak sa delegacijom Srbije došao sa "bubicom" na reveru, te tako upropastio susret koji je mogao biti uspješan.

Dodik je rekao da je Stanivuković prouzrokovao krajnje neugodnu situaciju, te istakao da se tako nešto ne radi na takvom nivou sastanka, ali da je očigledno "gradonačelnik bubica" smatrao da se tako može ponašati.

- Nema opravdanja, niti objašnjena za tako nešto. Osjećao sam se neugodno i, znajući percepciju ljudi koji su bili na tom sastanku, znao sam da je propao iako je mogao biti uspješan - rekao je Dodik za ATV.

On je rekao i da, ako se nekome dodjeljuje najviše odlikovanje grada - onda ga to na neki način i obavezuje.

- Trebalo je samo se potruditi da sastanak bude nastavak te dobre atmosfere. Umjesto toga, počeo je da traži od /predsjednika Srbije Aleksandra/ Vučića da mu da 1,7 miliona evra kako bi obezbijedio besplatan prevoz i besplatne knjige. Nakon što mu je i Vučić ukazao da se to tako ne radi, intervenisao sam i predložio da se nastave graditi industrijske zone - rekao je Dodik.

Dodik je naveo da Stanivuković, međutim, nije znao ni kolike su trenutne industrijske zone, što je pokazalo da ne posjeduje bazične informacije o gradu.

- Bilo mi ga je na neki način žao. Ali, ta iluzija u kojoj on sada nastavlja svoju virtuelnu priču ne daje rezultate - daje probleme i Banjaluka je sa tim samo ojačana kao grad-slučaj, a ne treba to da bude - kaže Dodik.

Komentarišući informacije da je Stanivukovićeva kuća nelegalno izgrađena na zemljištu koje je predviđeno da bude poljoprivredno, Dodik je rekao da nije u redu da neko kritikuje druge, a da sam nije perfektan.

- Svi znamo da je u Banjaluci, tokom i nakon rata, stvoren veliki broj objekata koji nisu legalni, ali su tu i pravljeni su po nekom rasporedu, te smo nekoliko puta pokušavali da se to sve legalizuje i davali mogućnost ljudima da to učine - rekao je Dodik.

On smatra da bi trebalo napraviti sistemsko rješenje za te probleme umjesto što Stanivuković po svaku cijenu želi da ruši pojedine objekte u gradu.

- Sistemsko rješenje bi podrazumijevalo da se da šansa ljudima da se legalizuje ono što grad može da istrpi da bude legalizovano, ali ono što ne može - neka se ruši. Nisam za to da se njegova kuća ruši, ali treba da bude do kraja legalizovana - rekao je Dodik.

Kada je riječ o političkoj situaciji u Srpskoj, Dodik, koji je i lider SNSD-a, ocijenio da je normalno što opozicija stalno misli da će pobijediti.

- Tako su mislili sve ove godine. To se možda nekada i desi, ali ne sada, na ovim izborima koji dolaze - rekao je Dodik.

On je istakao da se izborima društvo treba baviti na zreo i odgovoran način.

- Opozicija je već podijelila mjesta, već znaju ko je predsjednik i ministar. A uvijek je problem kada nešto dijelite, a pogotovo kada je nešto imaginarno, jer treba da prvo pobjede. Ne bih se ja bavio njima, izbori su bili u novembru i u tom pogledu imate podatke o svemu, oni su to zaboravili jer su izgubili - rekao je Dodik.

Dodik je rekao da je očigledno da su oni koji vode kampanje i ostali shvatili da u SNSD-u, pa i u Srpskoj, postoje neki autoriteti, koji treba da se ruše ukoliko se želi pobijediti u političkoj borbi.

- Nema šta nije dovođeno sa mnom u vezu u posljednjih 10-15 godina, šta sam sve prošao - od sudskih procesa, prigovora i lažima koje više niko nikad ne pominje. Sjetite se samo one lažne priče oko ikone i histerije, koja je bila regionalna, a sada niko to više i ne pominje - rekao je Dodik.
 
(SRNA)