AIR SERBIA POČINjE TESTIRANjE DIGITALNOG PASOŠA IATA-E :: Semberija INFO ::

 

AIR SERBIA POČINjE TESTIRANjE DIGITALNOG PASOŠA IATA-E


Air Serbia počinje testiranje IATA digitalnog pasoša, a aplikacija će prvi put biti testirana na letu iz Beograda za Cirih u srijedu 28. aprila, saopšteno je iz te kompanije.

Objašnjeno je da aplikacija pomaže putnicima da organizuju putovanje u skladu sa zahtjevima država vezanim za COVID-19 ili vakcinaciju.

Zato su putnici na relaciji Beograd – Cirih pozvani da preuzmu aplikaciju IATA Travel Pass, kreiraju nalog sa profilnom fotografijom i informacijama o pasošu i unesu podatke o letu.

Nakon toga, objašnjavaju iz kompanije, putnik dobija informaciju kakav je test neophodan za ulazak u Švajcarsku, a zatim zakazuje termin za testiranje na Institutu Torlak.

Rezultati testa su, nakon pristizanja, vidljivi u IATA Travel Pass aplikaciji, koja upoređuje uslove za putovanje sa unijetim podacima putnika i rezultatima testa i svi koji ispunjavaju uslove dobijaju zelenu oznaku za putovanje.

Putnicima se savjetuje da tokom perioda testiranja ipak sa sobom nose odštampanu kopiju rezultata testa iz Torlaka, jer vlasti u Švajcarskoj to mogu zahtijevati.

Testiranje se provodi u saradnji sa Međunarodnom asocijacijom za aviosaobraćaj (IATA) i Institutom za virusologiju, vakcine i serume Torlak.