SUTRA U BANjA LUCI SKUPŠTINA SAVEZA :: Semberija INFO ::

 

SUTRA U BANjA LUCI SKUPŠTINA SAVEZA


Kako je najavljeno, sutra, 16. aprila, je planirano da se održi Sjednica Skupštine Saveza opština i gradova Republike Srpske. Sjednica će početi u 11 sati u Banja Luci, u skupštinskoj sali Narodne skupštine Republike Srpske.

Prije početka Skupštine Saveza, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, Nedeljko Čubrilović, predsjednik Vlade Republike Srpske, Radovan Višković i ministar uprave i lokalne samouprave, Senka Jujić, razgovaraće sa delegacijom Saveza opština i gradova Republike Srpske, u 10 sati i 30 minuta u ovalnom kabinetu NSRS.

S tim u vezi, u 11 časova i 15 minuta, u holu Narodne skupštine Republike Srpske, biće održana konferencija za medije, na kojoj će se obratiti: predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, Nedeljko Čubrilović, predsjednik Vlade Republike Srpske, Radovan Višković i Jovan Katić, predsjednik Saveza'', najavili su iz Saveza opština i gradova RS.

U okviru dnevnog reda Skupštine razmatraće se i prijedlozi jedinica lokalne samouprave na zakone iz oblasti lokalne samouprave: Zakon o lokalnoj samoupravi, Zakon o službenicima i namještenicima u organima jedinica lokalne samouprave, Zakon o statusu funkcionera u organima jedinica lokalne samouprave. Takođe, očekuje se da Skupština zauzme i stav u vezi kriterijuma za određivanje broja zaposlenih u gradskim, odnosno opštinskim upravama.

Na Skupštini će se razmatrati Izvještaj o radu Saveza za 2020. godinu, Izvještaj o materijalno-finansijskom poslovanju, takođe, za 2020. odinu, a biće izabrani i novi organi Saveza za naredni četvorogodišnji period'', precizirao je Aco Pantić, generalni sekretar Saveza opština i gradova RS.

Semberija info