SRBIJA: OD PONEDJELjKA OTVARANjE TRŽNIH CENTARA, OD 19. APRILA UČENICI U ŠKOLAMA :: Semberija INFO ::

 

SRBIJA: OD PONEDJELjKA OTVARANjE TRŽNIH CENTARA, OD 19. APRILA UČENICI U ŠKOLAMA


U Srbiji će od ponedjeljka, 12. aprila, biti dopušten rad tržnih centara ukoliko se nastavi tendencija smanjenja zaraženih, a od 19. aprila učenici će se vratiti u škole, odlučio je Krizni štab Vlade Srbije za borbu protiv virusa korona.

Epidemiolog Branislav Tiodorović rekao je poslije sjednice Kriznog štaba da je vrijeme da se onlajn nastava svede samo na lokalne procjene u žarištima, a da od 19. aprila škole počnu da funkcionišu po sistemu po kojem su radile prije toga.

On je naveo da bi u tržnim centrima mogli da rade i ugostiteljski objekti koji imaju baštu, dok oni u zatvorenom i dalje neće moći da rade.

- Sve mjere, koje se tiču prevencije virusa korona - držanje distance, nošenje maske i dezinfekcija ostaju na snazi i moram reći da nam je spas vakcinacija - rekao je Tiodorović na konferenciji za novinare u Palati Srbija.
On je poručio da je, ipak, jedini efikasan način za suzbijanje epidemije da bude što veći obuhvat vakcinisanih u što kraćem vremenu.

- Mi smo možda i najbolji u Evropi po broju vakcina koje nudimo i po odzivu stanovnika. Ali, ne zavisi to samo od nas, već i od isporuka. Nadam se da će se ugovori ispoštovati i da ćemo za mesec i po do dva da stignemo do onoga što zovemo kolektivni imunitet, sa vakcinisanim i onim koji su preboleli - rekao je Tiodorović.
 
(SRNA)