BIJELjINA : KIŠA, POPODNE PRESTANAK PADAVINA :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINA : KIŠA, POPODNE PRESTANAK PADAVINA


U Republici Srpskoj jutro i tokom dana kišovito, popodne prestanak padavina. U Bijeljini je u 7,00 časova izmjereno 9, najviša dnevna temperatura vazduha do 12 stepent.

Jutro oblačno sa kišom u većini predjela, jačom na zapadu i sjeveru, na jugu sa pljuskovima.
 
Tokom dana ostaje kišovito, na liniji fronta i sa pljuskovima i grmljavinom. Na sjeveru slabljenje padavina i djelimičan prestanak, a u centralnom pojasu će biti slabe kiše. Uz priticanje hladnijeg vazduha po visini, na planinama na zapadu a zatim na istoku, kiša će preći u susnježicu i snijeg, te će se na većim visinama snijeg početi zadržavati pri tlu.
 
Popodne se zona padavina seli prema istoku, a u većini ostalih predjela padavine jenjavaju i postaju ređe, a na zapadu i sjeveru djelomično će razvedravati.
 
Uveče i u noći u planinama krajnjih istočnih i jugoistočnih predjela visoke Hercegovine, biće i dalje uslova za susnježicu i snijeg.
 
Vjetar na sjeveru umjeren, tokom noći, prijepodneva i dijela dana u Semberiji i jak sjeverni, a u južnoj polovini zemlje slab i promjenjljiv. Tokom dana i poslepodne u planinama i Hercegovini umjeren do jak sjeverac.
 
Minimalna temperatura od 7 ° C do 12 ° C, na planinama od 3 ° C.
 
Najviša dnevna 7 ° C do 12 ° C, na jugu do 15 ° C, na planinama od 1 ° C.  Prema večeri izraženiji pad temperature.

(Bijeljina Danas / RHMZRS)