FOND PIO RS :: Semberija INFO ::

 

FOND PIO RS


REKORDAN PRIHOD PO OSNOVU DOPRINOSA U MARTU
 
Fond za penzijsko invalidsko osiguranje Republike Srpske evidentirao je rekordan prihod, ostvaren po osnovu doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje u martu mjesecu u iznosu od 85,64 miliona KM, što je za 10,65 miliona više od planiranog.

Takođe, rekordan prihod, u iznosu od 234,26 miliona KM, ostvaren je i u prvom kvartalu ove godine, koji je inače uvijek do sada bio značajno manji u odnosu na preostala tri kvartala.

Zapravo, u sva tri mjeseca ove godine prihod po osnovu doprinosa je bio veći u odnosu na plan, odnosno za 8,54%. U odnosu na prvi kvartal prošle godine prihod po osnovu doprinosa u ovoj godini je rastao za 9,13%, a u odnosu na isti period 2019. godine za 13,35%.

Pozitivan trend kretanja prihoda po osnovu doprinosa predstavlja, prije svega, rezultat seta ekonomsko - finansijskih mjera Vlade Republike Srpske kroz subvencije privredi i preduzetni-cima u borbi protiv negativnih uticaja pandemije virusa korona na njihov rad i rezultate, te veće finansijske discipline, navedeno je u saopštenju za javnost Fonda PIO RS..