PREMINUO ANTO GAJIĆ, PREDSJEDNIK PODRUČNE PRIVREDNE KOMORE BIJELjINA :: Semberija INFO ::

 

PREMINUO ANTO GAJIĆ, PREDSJEDNIK PODRUČNE PRIVREDNE KOMORE BIJELjINA


Anto Gajić, predsjednik Područne privredne komore Bijeljina, preminuo je 28. marta u Beogradu.

Profesor dr Anto Gajić rođen je 1955. godine u Priboju kod Lopara. Osnovne i postdiplomske studije završio je na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, gdje je 2009. godine stekao zvanje doktora nauka u naučnoj oblasti Mašinske konstrukcije, transportni sistemi i logistika.

Radnu karijeru, Anto Gajić je započeo 1978. godine u Rudiniku mrkog uglja u Banovićima, a od 1994. godine zaposlen je u Rudniku i termoelektrani Ugljevik, gdje je obavljao niz rukovodećih funkcija. Period u kom je obavljao funkciju direktora RiTE Ugljevik smatra se jednim od najuspješnijim u poslijeratnom periodu.

Bio je angažovan kao profesor na Pedagoškom fakultetu u Bijeljini i Mašinskom fakultetu u Istočnom Sarajevu. Za predsjednika Područne privredne komore Bijeljina prvi put je izabran 2017. godina, a reizabran 10. februara 2021. godine. Bio je član Naučnog vijeća Instituta za prirodne i tehničke nauke Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske.

Autor je nekoliko inovacija i tehničkih unapređenja, kao i blizu 40 naučnih i stručnih radova prezentovanih na međunarodnim naučnim skupvima i objavljenih u stručnim časopisima. Kolege, privrednici, profesori i studenti pamtiće ga kao vrhunskog stručnjaka, čovjeka besprijekorne radne etike i odgovornog i posvećenog rukovodioca.

Privredna komora Republike Srpske i Područna privredna komora Bijeljina čuvaće njegovo naslijeđe i neizbrisivi trag koji je ostavio u privrednom i društvenom životu Republike Srpske i zauvijek će ga se sjećati kao iskrenog prijatelja i saradnika.

Semberija info