ŠAROVIĆ: BOLNA JE ČINjENICA DA JOŠ NEMA PRAVDE ZA ŽRTVE U SIJEKOVCU :: Semberija INFO ::

 

ŠAROVIĆ: BOLNA JE ČINjENICA DA JOŠ NEMA PRAVDE ZA ŽRTVE U SIJEKOVCU


Zločinom nad srpskim civilima u Sijekovcu koji su počinile oružane snage iz Hrvatske i paravojne bošnjačko-hrvatske jedinice iz BiH u marta 1992. počeo je neobjavljeni rat protiv srpskog naroda u BiH, izjavio je danas predsjednik SDS-a Mirko Šarović.
 
 „Ovo je bio prvi masovni zločin prema civilima u BiH a posebnu bol izaziva činjenica da ni 29 godina od stradanja 46 nevinih srpskih civila još nema pravde za žrtve“, istakao je Šarović.
 
„Srbi sa područja ove opštine 1992. godine bili su izloženi otvorenoj agresiji iz Hrvatske a prvaci srpskog naroda, koji su se nalazili na čelu SDS, nisu imali nikakvog drugog izbora nego da brane srpski narod i njihova vijekovna ognjišta“, pojašnjava Šarović. 
 
On ističe da je nedopustivo da veliki broj ljudi koji su učestvovali u zločinu u Sijekovcu nikada nisu odgovarali za sva zlodjela koja su napravili nad nedužnim stanovnicima, naglasiviši da se „moraju uložiti mnogo veći napori i učiniti mnogo više od onoga što se sada čini da pravda za nevine žrtve u Sijekovcu konačno bude zadovoljena, a svi počinioci zločina kažnjeni.“

(SDS RS)