U SRBIJU I DALjE BEZ PI-SI-AR TESTA :: Semberija INFO ::

 

U SRBIJU I DALjE BEZ PI-SI-AR TESTA


Zbog velikog broja novozaraženih u Srbiji, Krizni štab je produžio postojeće mjere za suzbijanje kovida 19 i najavio nove mjere za ulazak građana u zemlju, koje se ne odnose na građane BiH i Republike Srpske.

Vlada Srbije će posebnom uredbom precizirati da svi građani koji budu vakcinisani u Srbiji, a borave u inostranstvu, dobiju mogućnost da uđu u zemlju bez ši-si-ar testa i izolacije. To će važiti i za strane državljane koji će bez testa i karantina moći da uđu u Srbiju ako su potpuno vakcinisani vakcinama iz Srbije.

- Onaj ko je revakcinisan, ko je primio dvije doze, odnosno jednu u slučaju vakcine Astra Zeneka, a nakon isteka perioda od dvije nedjelje, nema problem za ulazak u Srbiju - rekao je Zlatibor Lončar, ministar zdravlja Srbije.

Građani Republike Srpske i BiH i dalje nesmetano bez pi-si-ar testa mogu da ulaze u Srbiju.

- Te mjere koje su produžene podrazumijevaju da građani iz Republike Srpske i BiH mogu ulaziti u Srbiju bez pi-si-ar testa i te mjere su na snazi i danas i u narednom periodu - rekao je Mlađen Cicović, šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji.
 
Građani koji se odluče na tranzit preko Hrvatske ne moraju da imaju pi-si-ar test za ulazak u Srbiju, ali moraju poštovati pravila tranzita da Hrvatsku napuste istog dana.

- Ukoliko u pasošu imaju ulazni pečat da su tog dana ušli na teritoriju Hrvatske tog istog dana moraju da izađu iz te zemlje - navodi Cicović.

Za sve državljane Srpske i BiH koji u Hrvatsku uđu iz Bosne i Hercegovine i zadrže se nekoliko dana neće se smatrati da su u tranzitu i za ulazak u Srbiju biće im potreban pi-si-ar test, ne stariji od 48 časova.
 
(RTRS)