DANIJELA MRDA NOVI DIREKTOR ARHIVA BIH :: Semberija INFO ::

 

DANIJELA MRDA NOVI DIREKTOR ARHIVA BIH


U Sarajevu je danas izvršena primopredaja dužnosti između prethodnog direktora Arhiva BiH Saše Klepića i novoizabranog Danijele Mrde, navedeno je na zvaničnoj stranici ove institucije.

Klepić je zahvalio zaposlenima za profesionalnu saradnju i istakao da odlazi obogaćen brojnim pozitivnim poznanstvima i iskustvima.

- Želja mi je da Arhiv BiH nastavi putem razvoja i ostane lider arhivske službe u BiH. Urađen je veliki posao koji smo zacrtali na početku mandata, a to je restauracija skladišnog prostora i depoa, čime je vrijedna arhivska građa zaštićena od propadanja za duži period. Posla u Arhivu uvijek ima i siguran sam da će novo rukovodstvo nastaviti u pozitivnom smjeru - naglasio je Klepić.

Mrda je izrazila zadovoljstvo zbog toga što dolazi na čelo institucije koja joj je bliska po ličnom profesionalnom interesu i u kojoj rade ljudi koji vole svoj posao.

- Svi smo stručan tim i zajedničkim zalaganjem rukovodstva i zaposlenih ne očekujem da će biti nerješivih problema u godinama koje su pred nama - istakla je Mrda.

Mrda je, do preuzimanja dužnosti direktora Arhiva BiH bila direktor Osnovne škole "Sveti Sava" u Istočnom Novom Sarajevu i predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola Sarajevsko-romanijske regije. Bila je i narodni poslanik u ranijem sazivu Narodne skupštine Republike Srpske.
 
(SRNA)