SIPA OTKRILA I PRIVREMENO ODUZELA 46 KILOGRAMA EKSPLOZIVA (FOTO) :: Semberija INFO ::

 

SIPA OTKRILA I PRIVREMENO ODUZELA 46 KILOGRAMA EKSPLOZIVA (FOTO)


Foto: ATV
Policijski službenici Agencije za istrage i zaštitu sinoć su na području Kantona Sarajevo, u mjestu Tarčin, lišili slobode jedno lice zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

- Postupajući po naredbi Opštinskog suda u Sarajevu i Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici SIPA-e pretresli su putničko motorno vozilo kojim je upravljao osumnjičeni i tom prilikom u prtljažniku navedenog vozila otkrili i privremeno oduzeli 26 komada vojnog eksploziva težine po pola kilograma, 100 komada vojnog eksploziva težine po 200 grama i 130 komada vojnog eksploziva težine po 100 grama - navodi se u saopštenju.

Pored navedenog, privremeno je oduzeto i putničko motorno vozilo te mobilni telefon.



U nastavku aktivnosti, policijski službenici SIPA-e danas su u Tuzli pretresli i stambeni objekat koji koristi osumnjičeno lice.

- Osumnjičeno lice trenutno se nalazi u prostorijama SIPA i nad njim je u toku kriminalistička obrada, nakon čega će u zakonskom roku, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, biti predato u dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo - ističe se u saopštenju.
 
(RTRS)