VULIN: NATO AGRESIJA POSLjEDNjI VELIKI I NEKAŽNjENI ZLOČIN U 20. VIJEKU :: Semberija INFO ::

 

VULIN: NATO AGRESIJA POSLjEDNjI VELIKI I NEKAŽNjENI ZLOČIN U 20. VIJEKU


Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin položio je u Ulici kneza Miloša u Beogradu vijenac na spomen-ploču pripadnicima MUP koji su poginuli tokom NATO agresije 1999. godine i poručio da Srbija nikada neće zaboraviti taj zločin i prestati da traži pravdu.

Vulin je poručio da je NATO agresija posljednji veliki i nekažnjeni zločin u 20. vijeku.

Podsjetio je da je 20. vijek, u kojem je srpski narod krvario za ideale bratstva i slobode i donio slobodu mnogim drugim narodima, završen tako što su Srbiju nekadašnji saveznici iz dva svetska rata, zajedno sa zajedničkim neprijateljima iz ta dva rata, sramno bombardovali, raskomadali teritoriju i pobili djecu.

- Nijedan vojnik, nijedan policajac nije zaslužio da umre. Svaka smrt čovjeka koji je branio svoju zemlju je zločin. Zato tako licemjerno zvuči kada nam stignu poluizvinjenja u kojima se kaže da žale zbog toga što su ubijali našu djecu - rekao je ministar Vulin i istakao da su i policajci i vojnici koji su stradali tokom agresije bili naša djeca i da nisu zaslužili da svoju djecu ostave kao siročad.

- Nikada nećemo zaboraviti. Nikada nećemo prestati da tražimo pravdu. Nikada nećemo prestati da tražimo imena onih koji su ubili Milicu Rakić i nikada nećemo prestati da tražimo da se ovo nikada i nikome ne ponovi - poručio je ministar Vulin, a navodi se u saopštenju MUP-a.

Prema njegovim riječima, upravo zbog toga su srpska država i predsjednik Republike Aleksandar Vučić zauzeli čvrst i jasan stav koji nikada nećemo mijenjati, a to su vojna neutralnost i stav da nikada vojska Srbije i policija nikome drugom neće činiti ono što su činili nama.

- Nikada nijedan sprski vojnik, srpski policajac neće činiti ono što su činili NATO vojnici u zločinima prema Saveznoj Republici Jugoslaviji. Da se ovo nikada ne bi ponovilo, moramo da budemo jaki. Koliko nam bude jaka vojska, policija, država, toliko ćemo biti slobodni i toliko će neka nova agresija biti daleko od nas - poručio je ministar Vulin.

General-potpukovnik policije u penziji Obrad Stevanović je istakao da je ponosan što je zajedno sa drugim predstavnicima posebnih jedinica policije i svih drugih policijskih jedinica dio obilježavanja sjećanja na početak NATO agresije u kojoj su žrtve bili vojnici, policajci, a ponajviše civili.

- Najveći dio ovog perioda od dvije decenije pretežno smo slušali o tome kako su branioci naše otadžbine kvalifikovani najčešće kao ratni zločinci. Jasno je i veoma sam ponosan na to što država priznaje žrtve policijskih snaga koje su uz rame sa vojskom i građanima branili svoju zemlju od 19 najmoćnijih zemalja članica NATO - rekao je Stevanović.

General je podsjetio da je NATO prije 22 godine suprotno međunarodnom pravu i poveljama Ujedinjenih nacija izvršio agresiju na jednu suverenu državu, koja prije toga nije napala bilo koju drugu državu.
 
(RTS)