Dezinfekcija objekata gdje se građani masovnije okupljaju :: Semberija INFO ::

 

Dezinfekcija objekata gdje se građani masovnije okupljaju


Фото - Град Бањалука
BANjALUKA - Na teritoriji Republike Srpske počela je dezinfekciji svih objekata u kojima se masovnije okupljaju građani, rekao je danas Srni vršilac dužnosti direktora Uprave civilne zaštite Republike Srpske Milan Novitović.

On je naglasio da je juče ukupno dezinfikovano oko 130.000 metara kvadratnih spoljašnje i unutrašnje površine u Istočnom Sarajevu, Banjaluci, Doboju, Prijedoru, Bijeljini, Zvorniku i Trebinju.

Prema njegovim riječima, u skladu sa zaključkom Štaba za vanredne situacije, juče su u ovim gradovima dezinfikovane škole, obdaništa, bolnice, policijske uprave, studentski domovi, domovi zdravlja, javne gradske površine, dječije igrališta, vjerski objekti, administrativni centri i javna preduzeća.

“Dezinfekcija će biti izvršena i u Foči i Gradišci”, dodao je on.

Novitović je naveo da dezinfekciju vrši Specijalizovana jedinica zaštite i spasavanja za dezinfekciju, podijeljena u 16 timova i raspoređena u četiri regije, samostalno ili u koordinaciji sa službama civilne zaštite gradova/opština.

On je dodao da 20 timova, od kojih je 16 Republičke uprave civilne zaštite, a tri iz Trebinja i jedan iz Bijeljine, nastavljaju sa dezinfekcijom objekata u svim gradovima i opštinama.

Srna / Nezavisne