Đukanović poručio da rezultati u Nikšiću nisu njegov politički kraj :: Semberija INFO ::

 

Đukanović poručio da rezultati u Nikšiću nisu njegov politički kraj


Predsjednik Crne Gore i Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović poručio je da izborni rezultat u Nikšiću nije njegov politički kraj.

On je za TV Nova BiH istakao da je DPS i dalje najjača politička partija.

Ocijenio je da, iz partijskog ugla, nema razloga za nezadovoljstvo, te je utvrdio da birači "nisu bili u stanju da racionalno odluče".

"Ako gledamo iz državnog ugla, onda treba primjetiti da je, na neki način logično, da svega nekoliko mjeseci nakon pobjede danas vladajuće koalicije, pobjede na koju su čekali 30 godina, još uvijek na sceni euforija pobjednika, tako da mislim je još uvijek mali broj birača bio u stanju da racionalno razluči kvalitet vršenja vlasti u prethodnih nekoliko mjeseci, ali mislim da će i to uslijediti u narednim mjesecima", kazao je Đukanović, prenose "Novosti".

Podsjetimo, CeMI je objavio podatke na osnovu sto odsto obrađenih glasova, po kojima je Evropski tim za Nikšić osvojio 40.4 odsto glasova, odnosno 18 mandata.

Koaliciju Za budućnost Nikšića podržalo je 25.9 odsto birača (11 mandata), Mir je naša nacija 23.2 (10), Crno na bijelo 4.5 (jedan mandat), Narodni pokret 3.3 (jedan mandat).

SDP je ispod cenzusa sa 2.6 odsto glasova.

Nezavisne novine