EVROPSKO PRVENSTVO ZA MLADE BOKSERE USKORO U ISTOČNOM SARAJEVU! :: Semberija INFO ::

 

EVROPSKO PRVENSTVO ZA MLADE BOKSERE USKORO U ISTOČNOM SARAJEVU!


Evropska bokserska konfederacija (EUBC) ukazala je povjerenje Bosni i Hercegovini i dodijelila joj domaćinstvo Evropskog prvenstva za školarce ove godine.

Bosna i Hercegovina će tako, prvi put nakon 2001. godine , biti u prilici da organizuje jedno veliko takmičenje u boksu, a domaćin će biti Istočno Sarajevo u tek izgrađenoj dvorani u Istočnom Sarajevu.

Evropska bokserska konfederacija kalendarom takmičenja za 2021. godinu dodjelila je Bokserskom savezu Bosne i Hercegovine organizaciju Evropskog prvenstva za uzrast školaraca do 15 godina. Nosilac organizacije je Bokserski savez Republike Srpske. Ovo će u svijetu domaćeg boksa biti najveći sportski događaj koji će se u 2021. godini održati u Bosni i Hercegovini.

Prvenstvo će se održati od 10. do 21. avgusta 2021. godine u Istočnom Sarajevu u prelijepoj sportskoj dvorani koja će u tom periodu imati i zvanično otvorenje.

-Bokserski savez Republike Srpske je već dva puta učestvovao u procesu izbora organizatora Evropskog prvenstva sličnog formata. Zahvaljujući dobroj organizaciji i lobiranju kod prijatelja boksa u evropskim savezima BS BiH je uspio dobiti priliku da organizuje Evropski šampionat za mlade boksere i to u konkurenciji sa jednom sportskom velesilom kakva je Turska. Veliku zahvalnost dugujemo našim prijateljima, članovima UO EUBC, predsjedniku Hrvatskog bokserskog saveza Bono Bošnjaku, nekada bokseru Radnika iz Bijeljine i Nenadu Borovčaninu, predsjedniku Bokserskog saveza Srbije sa kojima imamo izuzetnu saradnju, a koji će nam pomoći u svakom obliku i u samoj organizaciji,“ poručuju iz Bokserskog saveza Republike Srpske.