VUČIĆ : VELIKE VESTI ZA SRBIJU, DOBIĆEMO FABRIKU SINOFARM VAKCINA :: Semberija INFO ::

 

VUČIĆ : VELIKE VESTI ZA SRBIJU, DOBIĆEMO FABRIKU SINOFARM VAKCINA


Abu Dabi -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da će u Srbiji nići nova fabrika za Sinofarmove vakcine, u saradnji sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Kinezima.

"Od 15. oktobra imaćemo velike količine vakcina za nas i ceo region. Mi ćemo morati, makar po ceni koštanja da damo regionu", kazao je on.

Narednih dana, u roku od dve nedelje, napravićemo to i javno, i za potpisivanje. "To će biti potpuno grinfild, nova fabrika za vakcine, za Sinofarm vakcine, koju ćemo graditi zajedno sa UAE i Kinezima u Srbiji", objasnio je predsednik Vučić i ukazao da je, pored napravljenog hodograma sa nadležnim ruskim ministrom o proizvodnji ruske vakcine u okviru Torlaka, dogovoreno da se fabrika za Sinofarm vakcinu završi i krene u proizvodnu od 15.oktobra.
 
"Imaćemo od tada velike količine vakcina za nas, ali i za ceo region, jer ono što sam naučio večeras jeste da ćemo morati pa makar po ceni koštanja da dajemo vakcinu regionu, jer sve to što mi budemo naše ljude izlečili ili preventivno delovali ne vredi ako u regionu postoji problem", objasnio je on.

Vučić je naglasio da je toliko srećan jer nije očekivao da će ovako brzo biti postignut dogovor i da može tako brzo da se dela.

"Nećemo imati previše tehničkih problema, jer je ovde najveći ekspert koji je radio za Kineze, a sada je u UAE zadužen da se to sprovede u delo, čovek koji je najbolji plan vakcinacije, ali i kompletne borbe protiv kovida napravio i za šta dobija sada priznanja širom sveta", dodao je on.

(b92)