Racija širom sveta na Dark Web-u, više od 60 uhapšenih :: Semberija INFO ::

 

Racija širom sveta na Dark Web-u, više od 60 uhapšenih


U akciji zatvorene na desetine naloga, zaplenjeno oko 300 kilograma narkotika, više desetina komada oružja i preko šest miliona evra.

U okviru globalne policijske akcije protiv prodavaca i kupaca nelegalne robe na Dark Web-u, uhapšena je 61 osoba, dok je zatvoreno 50 naloga na toj mreži, koji su korišćeni za nelegalne aktivnosti, saopštio je 26. marta Evropol. Kako se navodi u saopštenju, međunarodne policijske agencije su tokom operacije obavile 65 pretresa po nalogu i zaplenile 299.5 kilograma droge, 51 komad vatrenog oružja i više od 6.2 miliona evra.

U okviru akcije su saslušane 122 osobe, dodaje Evropol. Kako objašnjava, pripadnici policije iz Evrope, Kanade i SAD udružili su snage početkom ove godine kako bi sproveli akciju protiv kupaca i prodavaca nelegalne robe na tržištu Dark Web-a.

Dark Web ili mračni internet je sadržaj svetske mreže, kojem se jedino može pristupiti preko specijalnog softvera kao što je Tor.

"Iako pruža bezbedno okruženje za ličnu privatnost i slobodu, to je plodno okruženje za kriminalce i nelegalne aktivnosti pojedinaca", upozorava Evropol u saopštenju, u kojem se ističe i da je istraživanje takvih nelegalnih aktivnosti na internetu postalo prioritet policija širom sveta.

Mondo