Kina oborila rekorde zarade u kinodvoranama za Proljetni festival :: Semberija INFO ::

 

Kina oborila rekorde zarade u kinodvoranama za Proljetni festival


Zarada blagajni u kinodvoranama u Kini tokom Proljetnog festivala oborila je rekorde, a zarada je nadmašila šest milijardi juana (više od 931 milion dolara) u ponedjeljak navečer, javile su Kineske filmske novosti.

Više od 122 miliona ulaznica prodato je tokom sedmodnevnog Proljetnog festivala počevši od 11. februara, navodi se u izvještaju.

Kineske hit komedije „Detektiv kineske četvrti 3“ i „Zdravo mama“ dominirale su zaradama u kinodvoranama, dok je film iz žanra triler fantazije „Piščeva odiseja“ na trećem mjestu.

Više od 14 miliona ulaznica prodato je 12. februara, prvog dana Lunarne nove godine, ostvarujući zaradu od 1,7 milijardi juana u kino dvoranama. Obje cifre najviše su u istoriji kineskog filma.

Proljetni festival obično je profitabilan period za kineska kina. Ljudi s nestrpljenjem idu u kina u ovoj godini dok su milioni Kineza izbjegli putovanja i prisustvovali su dešavanjima na Proljetnom festivalu odgovarajući na vladin poziv da umanje rizik od zaraze s COVID-19 tokom putnih gužvi, prenosi Sinhua.

​FENA / BHRT