I danas hladno, temperatura ispod nule :: Semberija INFO ::

 

I danas hladno, temperatura ispod nule


U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti oblačno i hladno vrijeme, u većini predjela sa temperaturom ispod nula stepeni Celzijusovih.

Jutro je veoma hladno sa umjerenim do jakim mrazom, na sjeveru i zapadu promjenljivo oblačno, a od centralnih predjela ka istoku i jugu oblačno, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.
 
Tokom dana biće oblačno i hladno sa temperaturom ispod nule u većini krajeva, mjestimično u centralnom pojasu i na istoku sa susnježicom ili snijegom.
 
Najviša dnevna temperatura od minus pet do nula, na sjeveru i jugu lokalno i stepen dva viša, na planinama od minus 10 stepeni Celzijusovih.
 
Poslije podne na visokim planinama na istoku očekuje se provijavanje snijega. Na jugu i sjeveru će biti promjenljivo i suvo.
 
U Hercegovini će duvati jaka bura, a u ostalim područjima slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.
 
Temperatura vazduha u 7.00 časova: Bjelašnica minus 21, Čemerno minus 15, Ivan-sedlo i Kalinovik minus 12, Gacko i Sokolac minus 11, Sarajevo i Tuzla minus devet, Doboj i Zenica minus osam, Prijedor i Srbac minus sedam, Bijeljina i Gradačac minus šest, Bileća minus pet, Trebinje i Bihać minus četiri, Mostar minus dva, te Neum nula stepeni Celzijusovih.

Srna / Info Bijeljina