BEZBJEDNOSNA SITUACIJA NA PODRUČJU BIJELjINE POVOLjNA :: Semberija INFO ::

 

BEZBJEDNOSNA SITUACIJA NA PODRUČJU BIJELjINE POVOLjNA


Bezbjednosna situacija na području Grada Bijeljina je povoljna – ocijenjeno je nakon sastanka načelnika Policijske uprave Bijeljina Stjepana Terzića sa saradnicima i gradonačelnika Ljubiše Petrovića.

 
Istaknuto je da je smanjen broj migranata na području koje je u nadležnosti bijeljinske policije, a da je zajednički i glavni cilj Gradske uprave i pripadnika MUP-a  da se ovim licima omogući nesmetan i brz prolazak prema njihovim odredištima. 

Na sastanku je razgovarano i o  zajedničkom projektu Gradske uprave i MUP-a Republike Srpske koji se odnosi na uspostavljanje  video-nadzora javnih površina. Kako je naglašeno, prva faza radova privodi se kraju, a druga, planirana u ovoj godini, podrazumijeva obezbjeđenje finansijskih sredstava iz lokalnog budžeta, nakon čega će uslijediti i realizacija druge faze projekta. 



Sagovornici su saglasni  u ocjeni da će sistem video-nadzora značajno doprinijeti zaštiti građana i njihove imivine, ali i borbi protiv kriminala, terorizma i svih drugih oblika narušavanja bezbjednosti i javnog reda i mira. 

Gradonačelnik Petrović poručio je da će Gradska uprava biti otvorena za saradnju sa policijskim strukturama, s ciljem obezbjeđivanja što povoljnije bezbjednosne situacije na području Bijeljine.

​Grad Bijeljina