Velika akcija protiv organizovanog kriminala, među uhapšenima i Velja Nevolja :: Semberija INFO ::

 

Velika akcija protiv organizovanog kriminala, među uhapšenima i Velja Nevolja


Фото - МУП Србије

U zajedničkoj akciji Tužilaštva za organizovani kriminal, organizacionih jedinica MUP-a i BIA, uhapšeno je i zadržano 16 osoba, osumnjičenih za udruživanje radi izvršavanja krivičnih dela, otmica i teško ubistvo, izjavio je jutros tužilac za organizovani kriminal Mladen Nenadić. Kako je naveo, u toku su pretresi na oko 30 lokacija.

„Nakon višemesečnog zajedničkog rada, Tužilaštva za organizovani kriminal, više organizacionih jednicica MUP i BIA, u toku noći i danas realizovana je zajednička akcija usmerena na očuvanje bezbednosti Republike Srbije i rasvetljavanje najtežih krivičnih dela protiv života i tela , sa elementima organizovanog kriminala”, naveo je Nenadić.

Zadržana lica, kako je naglasio, nakon isteka roka zadržavanja biće sprovedena tužiocu za orzanizovani kriminal sa krivičnom prijavom zbog osnovne sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, otmica i teško ubistvo.

O detaljima postupka javnost će biti blagovremeno obaveštena, poručio je Nenadić, prenosi Tanjug.

Mediji prenose da je među uhapšenima i Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, dobro poznato ime u podzemlju Nedavno je u Crnoj Gori, kako je objavljeno,sprečen pokušaj njegovog ubistva. Po povratku u Beograd Belivuk je priveden sa još nekoliko osoba koje su bile sa njim, ali je zatim pušten na slobodu.

Kako je navedeno u izveštaju TV Pink reč je o jednoj od najjačih organizovanih kriminalnih grupa u regionu%2 bliskoj sa kavačkim klanom iz Crne Gore. U podzemlju već godinama bukti žestok sukob između kavačkog i škaljarskog klana koji je obeležio nD0?z likvidacija u Srbiji, Crnoj Gori, Grčkoj i drugim zemljama.

Politika