SASTANAK RUKOVODSTVA OPOZICIJE U SRPSKOJ: PODRŽAĆEMO GRUJIČIĆA U SREBRENICI, A U DOBOJU KANDIDATA OPOZICIJE :: Semberija INFO ::

 

SASTANAK RUKOVODSTVA OPOZICIJE U SRPSKOJ: PODRŽAĆEMO GRUJIČIĆA U SREBRENICI, A U DOBOJU KANDIDATA OPOZICIJE


Na sastanku rukovodstva opozicionih stranaka u Republici Srpskoj, SDS, DNS i PDP, održanom u Bijeljini, dogovoreno je da će na ponovljenim izborima u Srebrenici podržati kandidata Mladena Grujičića, a u Doboju će podržati zajedničkog kandidata opozicije.

Na konferenciji za novinare, Mirko Šarović, predsjednik SDS je rekao da je želja opozicije u Republici Srpskoj da svakim danom, bude sve veći broj opozicionara, jer, kako je naglasio, „pripremaju se da mijenjaju stanje u Republici Srpskoj na opštim izborima 2022. godine“.

Prema njegovim riječima, sastanci opozicije biće održavani u kontinuitetu, a na sledećem sastanku, planiranom u februaru, biće prisutan i Nebojša Vukanović.

Lider PDP Branislav Borenović je naglasio da su odlučni u namjeri da mijenjaju stanje u Republici Sarpskoj. Borenović je naglasio da opozicija želi snažne institucije i očuvanje resursa, a istakao i potrebu promjene izbornog zakona i djelovanja javnog televizijskog servisa.

Nenad Nešić, predsjednik DNS istakao je zadovoljstvo što prisustvuje sastanku opozicije, jer imaju zajednički cilj, a to borba za promjene u Republici Srpskoj.

Semberija info