Zbog nepoštovanja mjera izrečene kazne od 16.000 KM :: Semberija INFO ::

 

Zbog nepoštovanja mjera izrečene kazne od 16.000 KM


Zbog nepoštovanja preventivnih mjera zaštite od epidemije u zajednici i radnim sredinama, inspektori su tokom kontrola protekle sedmice subjektima izrekli kazne od 16.000 KM, saopšteno je iz Republičke uprave za inspekcijske poslove.

Republički i inspektori jedinica lokalne samouprave obavili su protekle sedmice 660 inspekcijskih kontrola i 14 subjekata zatekli u prekršaju.
 
Iz Inspektorata navode da je akcenat u kontrolama i dalje usmjeren na objekte u kojima se okuplja i boravi veći broj ljudi.
 
- Takođe, zbog aktuelne zimske turističke sezone nadležni inspekcijski organi vrše pojačan nadzor na Jahorini, a s ciljem sprovođenja preventivnih mjera zaštite od širenja virusa - navode u Inspektoratu.
 
Od početka zimske sezone, kod poslovnih subjekata na Jahorini, obavljeno je 278 kontrola.
 
U šest slučajeva utvrđeno je da se privredni subjekti nisu dosljedno pridržavali propisanih epidemioloških mjera, zbog čega su im izrečene kazne od 10.000 KM.
 
Iz Inspektorata navoda da i u narednom periodu nastavljaju sa pojačanim kontrolama na terenu, te da će pojedinci, koji svojim neodgovornim ponašanjem budu ugrožavali zdravlje stanovništva, snositi posljedice u skladu sa zakonom.
 
U okviru praćenja provođenja epidemioloških mjera, do sada je obavljeno 35.838 inspekcijskih kontrola u kojima su izrečene kazne od 533.000 KM, dok je za 51 objekat izrečena mjera privremene zabrane rada.
 
Izvor: RTRS