Saopštenje za javnost - Izabrana nova predsjednica Foruma žena :: Semberija INFO ::

 

Saopštenje za javnost - Izabrana nova predsjednica Foruma žena


U Zvorniku je održan sastanak rukovodstva Foruma žena Partije demokratskog progresa koje je izabralo novu predsjednicu, Marinu Blagojević sa Pala.
 
Predsjednik PDP, Branislav Borenović, kaže da Forum žena ima veliki značaj za PDP:
 
„Izbor nove predsjednice Foruma žena je nastavak osvježavanja i unošenja nove energije u rad partije. Od njih očekujemo ozbiljne političke inicijative kako na lokalnom, tako i na republičkom nivou. Predsjednica Foruma žena je po Statutu partije član Predsjedništva PDP-a koji ravnopravno učestvuje u donošenju odluka, a od ostatka rukovodstva i mene kao predsjednika postoji puna podrška za realizaciju svih planova i aktivnosti. Siguran sam da će Forum žena biti još prepoznatljiviji u narednom periodu i dati značajan doprinost pobjedi 2022. godine“, rekao je Borenović.


 
Marina Blagojević, novoizabrana predsjednica Foruma žena PDP-a kaže da je ova organizacija pripremila niz kvalitetnih inicijativa koje će biti predložene kroz lokalne parlamente, kao i Klubove poslanika u NSRS i PD PS BiH:
 
„Vrata PDP-a su otvorena za političko učešće žena i kroz Forum žena, ali i druge organe partije, gdje možemo ostvariti pun politički potencijal i realizovati mnoge kvalitetne prijedloge. Žene u PDP-u nisu samo kvota i nećemo se baviti temama koje su prepoznate kao isključivo 'ženska pitanja', nego će naš politički doprinos biti u punom kapacitetu“, kaže Blagojevićeva.
 
Blagojević najoštrije osuđuje politički motivisane napade pojedinih političkih lidera koji se ogledaju u zadiranje u privatni život žena na javnim funkcijama, a koji su posebno aktuelni prethodnih dana.
S poštovanjem,
 
Informativna služba PDP-a