Etihad prvi u lansiranju digitalnih pasoša u uslovima kovida :: Semberija INFO ::

 

Etihad prvi u lansiranju digitalnih pasoša u uslovima kovida


ŽENEVA- Međunarodna asocijacija za vazdušni saobraćaj (IATA) i Etihad airways najavili su partnerstvo za pokretanje "IATA putne karte", "svojevrsnog digitalnog pasoša", za putnike te nacionalne aviokompanije Ujedinjenih Arapskih Emirata u uslovima pandemije kovid-19, saopšteno je na sajtu te asocijacije.

"IATA Travel Pass" je mobilna aplikacija koja pomaže putnicima da lako i sigurno upravljaju putovanjem u skladu sa vladinim zahtjevima za kovid-19 testove ili statusom vakcinacije, jer će dolaziti sa provjerenom i spremnom dokumentacijom.

Putnici će tako moći da formiraju "elektronski pasoš" i prije puta provjere da li njihov test za korona virus ili vakcinacija odgovaraju zahtjevima destinacije na koju putuju.

"IATA Travel Pass" će, kako je precizira IATA, omogućiti Etihadovim putnicima da formiraju "digitalni pasoš" za primanje rezultata kovid testa i provjeru da li ispunjavaju uslove za putovanje.

Ta putna karta će putnicima olakšati dijeljenje PCR testa sa aviokompanijama i vlastima za putovanja i upravljanje putnom dokumentacijom tokom cijelog putovanja.

Kako je IATA saopštila, IATA Travel Pass prvobitno će biti ponuđen putnicima Etihad Airwaysa na odabranim letovima iz Abu Dabija u prvom kvartalu 2021. Ako uspije, propusnica će biti proširena i na druga odredišta na mreži Etihad.

"Biti jedna od prvih aviokompanija na globalnom nivou koja sarađuje sa IATA-om kao pionirski partner na IATA Travel Pass-u predstavlja veliki korak naprijed za goste Etihada i za industriju", rekao je glavni operativni direktor Etihad Aviation Gruop Mohamad Al Buluki.

Tanjug / Glas Srpske