DERVENTA: ZBOG OŠTEĆENjA OŠ NIKOLA TESLA, UČENICI IDU U DRUGE OBJEKTE :: Semberija INFO ::

 

DERVENTA: ZBOG OŠTEĆENjA OŠ NIKOLA TESLA, UČENICI IDU U DRUGE OBJEKTE


Foto: Srna
Učenici Osnovne škole "Nikola Tesla" iz Dervente nastavu će od ponedjeljka, 25. januara, pohađati u učionicama dvije srednje i jednoj osnovnoj školi zbog oštećenja na njihovoj školi, nastalih u zemljotresu.

Nastava će sutra i prekosutra biti onlajn, a od ponedjeljka se vraćaju u klupe, ali u druge školske objekte.

Od ponedjeljka će se nastava za ove učenike organizovati u Osnovnoj školi "19. april", Srednjoškolskom centru "Mihajlo Pupin", Stručnoj i tehničkoj školi i Centru za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju "Budućnost".

To je dogovoreno danas na sastanku načelnika opštine Milorada Simića sa direktorima škola u Derventi.

U prostorije škole "19. april" ići će učenici prvih razreda, a učenici ostalih razreda u SŠC "Mihajlo Pupin" i Stručnoj i tehničkoj školi, dok je jedno specijalno odjeljenje smješteno u Centru "Budućnost".

Direktor OŠ "Nikola Tesla" Ljubiša Đurić rekao je da opštinska komisija procijenila da je škola pretrpjela određena oštećena tokom zemljotresa, te da će biti poslat dopis i Republičkoj direkciji za obnovu i izgradnju da pregledaju objekat.

On je rekao da je mišljenje komisije da trenutno nema opasnost od rušenja i urušavanja škole, ali da ne bi bila bezbjedna usljed novih zemljotresa.

Đurić je naveo da će u centralnoj školi ostati uprava, s tim što će u toku odvijanja nastave svaki dan jedan od članova biti raspoređen u srednje i osnovnu školu.

On je napomenuo da je dogovor bio i da se za potrebe Muzičke škole koriste prostorije u objektu stare Gimnazije, ali o svim terminima održavanja nastave učenici će biti na vrijeme obaviješteni
 
(SRNA)