Pet smrtnih slučajeva od posljedica virusa korona u Srpskoj, 55 novozaraženo :: Semberija INFO ::

 

Pet smrtnih slučajeva od posljedica virusa korona u Srpskoj, 55 novozaraženo


BANjALUKA - U posljednja 24 sata u Republici Srpskoj preminulo je pet osoba pozitivnih na virus korona, dok je kod još 55 osoba utvrđeno prisustvo Kovida-19, od ukupno 569 testiranih, saopšteno je iz Instituta za javno zdravstvo Srpske.

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i u Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini izvršeno je testiranje 533 laboratorijskih uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 55 osoba.

Radi se o 30 muških i 25 ženskih osobe, od kojih je 8 mlađe, 26 srednje i 21 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 16 osoba je iz Banjaluke, pet iz Bijeljine, četiri iz Pala, po tri iz Bratunca, Zvornika i Istočne Ilidže, po dvije iz Kotor Varoša, Mrkonjić Grada, Prijedora, Srpca i Srebrenice i po jedna iz Višegrada, Gradiške, Dervente, Istočnog Novog Sarajeva, Kneževa, Kozarske Dubice, Laktaša, Osmaka i Teslića.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je pet smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se četiri muškaraca i jednoj ženi, srednje i starije životne dobi, od kojih su dvije osobe iz Banjaluke i po jedna osoba iz Prijedora, Pala i Bijeljine.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 38.892 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 1.959 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo 25.173 osoba, a testirano je ukupno 175.326  osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 593, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 217, a u opštim bolnicama 376.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno su 5.620 osobe, a nadzor je završen kod 124.946 osobe.

Glas Srpske