U Srpskoj još 160 zaraženih virusom korona, sedam osoba preminulo :: Semberija INFO ::

 

U Srpskoj još 160 zaraženih virusom korona, sedam osoba preminulo


BANjALUKA – Zaraza virusom korona u protekla 24 časa potvrđena je kod 160 osoba u Srpskoj, a Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je sedam smrtnih slučajeva.

Preminule su osobe starije životne dobi iz Banjaluke, Trebinja, Čelinca, Modriče, Teslića, Petrova i Prnjavora.

U ovom periodu, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama "Sveti Vračevi" u Bijeljini i "Sveti apostol Luka" u Doboju obavljeno je testiranje 1.107 laboratorijskih uzoraka.

Među novozaraženima je 61 osoba  iz Banjaluke, po devet iz Zvornika i Kozarske Dubice, sedam iz Gradiške, po šest iz Doboja, Pala, Prijedora i Prnjavora, po pet iz Laktaša, Teslića i Šipova, po četiri iz Bijeljine i Mrkonjić Grada, po tri iz Bratunca, Višegrada, Kotor Varoša, Ribnika i Čelinca, po dvije iz Broda, Novog Grada i Han Pijeska i po jedna iz Gacka, Dervente, Ljubinja, Oštre Luke, Petrova i Foče.

Radi se o 93 muškaraca i 67 žena, od kojih je 28 mlađe, 87 srednje i 45 osobe starije životne dobi.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 38.581 slučaja virusa korona, a preminule su 1.923 osobe, dok se oporavilo 24.715. Testirana je 172.581 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 582, i to u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 228, a u opštim bolnicama 354.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno su 5.838 osobe, a nadzor je završen kod 124.079.

​Glas Srpske