Presretači napisali 2.700 kazni vozačima u Srpskoj :: Semberija INFO ::

 

Presretači napisali 2.700 kazni vozačima u Srpskoj


Presretači su za 18 dana, na putevima Srpske, evidentirali 2.706 prekršaja prekoračenja propisane brzine kretanja motornih vozila, saopšteno je iz ministarstva unutrašnjih poslova RS. 
 
Ovi podaci odnose se na period od 25. decembra 2020. godine do 11. januara, a najveće prekoračenje brzine iznosilo je 196 kilometara na čas. Tolika brzina zabilježena je u mjestu Dobrljin, opština Novi Grad, dok se u mjestu Čađavica, Mrkonjić Grad, vozilo brzinom od 146 kilometara na čas. Na oba putna pravca maksimalna dozvoljena brzina je 80 kilometara na čas.
 
U mjestu Palačkovci, u opštini Prnjavor kao i u mjestu Lugovi u opštini Šamac, registrovana je brzina od 138 kilometara na čas, a u Trnjanima na području Doboja, presretači su zabilježili brzinu od 136 kilometara na čas.
 
Iz ministartsva podsjećaju da mobilni radarski sistemi koji su ugrađeni u službena neobilježena vozila tzv. „presretači“ vrše detekciju brzine u pet saobraćajnih traka, uz snimanje svih vozila na putu. Detekcija brzine se vrši automatski, istovremeno u dolaznom i odlaznom smjeru, a zapisi su kriptovani.
 
Dobra vijest je da se na području Republike Srpske u prvih deset dana januara nije dogodila nijedna saobraćajna nezgoda sa smrtno stradalim licima, dok je u istom periodu prethodne godine šest lica smrtno stradalo u saobraćajnim nezgodama.
 
Iz Ministarstva unutrašnjih poslova RS najavili su da nastavljaju sa aktivnostima kontrole brzine kretanja motornih vozila, uz primjenu navedenih mobilnih radarskih sistema, na području svih policijskih uprava. Apelovali su na sve učesnike u saobraćaju da poštuju ograničenja brzine kretanja, da prilagode brzinu uslovima i stanju na putu, te da odgovornim ponašanjem doprinesu svojoj ličnoj bezbjednosti, kao i bezbjednosti drugih učesnika u saobraćaju.

Izvor: Srpska info