Do sada privremeno zatvoreno 50 ugostiteljskih objekata u Srpskoj :: Semberija INFO ::

 

Do sada privremeno zatvoreno 50 ugostiteljskih objekata u Srpskoj


Zbog nepoštovanja preventivnih mjera zaštite od epidemije, inspektori su do sada obavili više od 33.600 kontrola u Srpskoj, u kojima su izrečene kazne u iznosu od 502.000 KM. 
 
Do sada je za 50 ugostiteljskih objekta u Srpskoj izrečena mjera privremene zabrane rada, podaci su Inspektorata RS.
 
– Inspektori će i u narednim danima nastaviti s kontrolama poštovanja preventivnih mjera, u skladu sa Zaključcima Republičkog štaba za vanredne situacije i preporukama Instituta za javno zdravstvo RS. Pozivamo privredne subjekte i građane da i dalje ostanu odgovorni i dosljedni u poštovanju preventivnih mjera i da na taj način daju svoj doprinos u borbi protiv korona virusa – poručili su iz Inspektorata RS.
 
Više puta je naglašeno da cilj kontrola nije kažnjavanje, već obezbjeđivanje primjene propisa, odnosno zaštite zdravlja i života građana.
 
– Poslovni subjekti koji poštuju mjere i organizuju svoj rad u skladu s preporukama Instituta za javno zdravstvo RS, ne treba da brinu zbog dolaska inspektora. Međutim, svako neodgovorno ponašanje i nesavjesni pojedinci koji ugrožavaju zdravlje građana biće strogo sankcionisani – više puta su upozorili iz Inspektorata RS.

Izvor: Srpska info