​Stanivuković poručio da je borba za Srpsku svih ovih 29 godina jedan maraton :: Semberija INFO ::

 

​Stanivuković poručio da je borba za Srpsku svih ovih 29 godina jedan maraton


Gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković, učestvovao je danas u uličnoj trci pod nazivom "Trčimo za Srpsku“, organizovanoj povodom 29. rođendana Republike Srpske.

- Poziciju gradonačelnika ne vidim samo kao protokolarnu, da dođem ovdje presiječem vrpcu i da drugi trče. Želio sam da trčim sa svojim sugrađanima, posebno kada je riječ o ovoj simboličnoj trci za Srpsku. Banja Luka je najveći grad RS i mi svi volimo Republiku Srpsku, čiji smo Dan i krsnu slavu juče obilježili – rekao je gradonačelnik Stanivuković, koji je uspješno istrčao trku.

Kako je istakao, ovu trku posmatra kao jednu vrstu maratona, koji simbolično treba svi da trčimo, da se borimo za našu zemlju i da ovdje ostanemo, te da tako damo svoj doprinos.

– Kada kažem maraton, to je nešto što trčite dugo, postepno, nekada u fazama, u etapama. Sva borba za našu Srpsku, svih ovih 29 godina je jedan maraton koji treba da traje neprekidno u budućnosti, a da bi to tako bilo, treba svi da se uključimo – naglasio je on.

I sama medalja “Trčimo za Srpsku“, kako je naveo – poručuje da se borimo za Srpsku, da se trudimo da ona bude snažnija, da ono što je u teškim vremenima borbom sačuvano, da u miru bude sagrađeno, dodatno ojačano i to je zadatak, prije svega, mladih ljudi i novih generacija koje žele ovdje da ostanu.

Prema njegovim riječima, ovakve trke Grad će uvijek da podržava.

– Prošla godina je bila takva kakva jeste i nadam se da će ova biti povoljnija kada je riječ o pandemiji korona virusa i da će Banjaluka ugostiti još mnogo ovakvih trka, da će učesnici biti brojniji i da će dolaziti mnogi i iz regiona, i da nam Banjaluka bude grad sporta, što i jeste. A ja želim biti gradonačenik koji ne samo da podržava sport, nego i učestvuje sa građanima – zaključio je Stanivuković.

Duško Tadić, u ime organizatora trke, kazao je da već četvrtu godinu učestvuju na ovaj način u obilježavanju Dana Republike Srpske.

– Sve je više učesnika koji prepoznaju značaj trke, koji nas podržavaju i tako iz godine u godinu sve više rastemo kao manifestacija – rekao je Tadić.

Po okončanoj trci, gradonačelnik Stanivuković je uručio medalje pobjednicima trke u muškoj konkurenciji.

​Srpska info / Info Bijeljina