Snijeg otežava saobraćaj :: Semberija INFO ::

 

Snijeg otežava saobraćaj


Snijeg jutros otežava saobraćaj na putevima u višim krajevima, posebno preko Romanije i Rogoja na putnim pravcima Sarajevo-Rogatica i Trnovo-Foča, kao i na širem području Mrkonjić Grada, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Snijeg koji pada zadržava se na kolovozu u višim planinskim predjelima i preko prevoja, pa otežava saobraćaj i preko Morina na regionalnom putu Ulog-Klanci.

U Federaciji BiH snježne padavine usporile su saobraćaj na putnim pravcima Bosanski Petrovac-Drvar preko Oštrelja, Ključ-Bosanski Petrovac preko Laništa, Bugojno-Novi Travnik preko Rostova, Kupres-Livno, Šuica-Tomislavgrad, Glamoč-Mlinište, Posušje-Jablanica.

Na području Kupresa i Tomislavgrada dodatne poteškoće vozačima pričinjava jak vjetar koji formira snježne nanose, a na području Ključa i Sanskog Mosta vidljivost je smanjena zbog magle.

AMS je upozorio vozače da na svim putnim pravcima u Srpskoj ima poledice, te da budu oprezni i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na dionicama Stanić Rijeka–Doboj-Karuše i Hrgovi-Donji Blaževac-Lončari-Lepnica kreće se vangabaritni prevoz, pa se vozačima skreće pažnja da voze opreznije i da poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

Izmjene u odvijanju saobraćaja aktuelne su na putevima na kojima se izvode radovi, a prolazak vozila na tim mjestima je regulisan privremenom signalizacijom.

Na dijelu regionalnog puta Ugljevik-Glavičice u rejonu Starog Ugljevika zbog aktiviranja klizišta, saobraćaj se odvija oteženo, jednom saobraćajnom trakom, pa se preporučuju da se koriste alternativni pravci.

Radovi se izvode na magistralnom putu kroz Laktaše, gdje je u toku izgradnja kružnog toka, a vozila se preusmjeravaju na obilazne puteve u neposrednoj blizini. Zbog malog kapaciteta obilaznice kroz centar Laktaša, na snazi je zabrana teretnog saobraćaja, osim za vozila dostave i vozila čije odredište je prije zone radova.

Sav teretni saobraćaj preusmjerava se na auto-put. Iz pravca Gradiške to je petlja Aleksandrovac, iz pravca Banjaluke kod hotela "Ćubić", iz pravca Prnjavora petlja Drugovići, a iz pravca Srpca petlja Laktaši.

AMS preporučuje vozačima koji putuju ili treba da putuju kroz Laktaše da koriste auto-put "Deveti januar" i na taj način smanje saobraćaj u centru ove opštine koji se otežano odvija zbog izgradnje kružnog toka.

Radovi se izvode i u tunelu Brčigovo na magistralnom putu Sastavci-Ustiprača, Crkvina-Modriča, te na putevima na području Banjaluke, Kotor Varoša i Vlasenice.

U toku su radovi na regionalnim putevima Kotor Varoš-Kneževo u mjestu Živinice, Ukrina-Klupe u mjestu Šnjegotina, dok je zbog klizišta usporen saobraćaj na dionici Ukrina-Gornja Vijaka.

Srna / Info Bijeljina