BIJELjINA: SREĆAN TI ROĐENDAN REPUBLIKO SRPSKA :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINA: SREĆAN TI ROĐENDAN REPUBLIKO SRPSKA


- Borci Republike Srpske s ponosom slave Dan Republike Srpske, srećni što smo svoji na svome. Mnogi od nas boraca, krvlju smo natopili temelje naše Republike i najzaslužniji smo za njeno postojanje i odbranu. Budućim generacijama poručujem da na mlađima svijet ostaje i da nikad ne zaborave šta se dešavalo devedesetih godina, rekao je predsjednik Boračke organizacije grada Bijeljina Miodrag Stevanović i poručio da se Republika Srpska mora čuvati, jer to je jedini način opstanka srpskog naroda na ovim prostorima.



- Sigurno znamo da srpski narod na ovim prostorima slobodno živi samo u onom dijelu koji je puškom odbranio, a to se zove Republika Srpska”, rekao je Stevanović.



Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović čestitao je 29.-ti rođendan  Republike Srpske.



- Naša obaveza je da čuvamo Republiku Srpsku, da poštujemo njene temelje koji su natopljeni krvlju naših boraca i onim najvrednijim, a to su životi naših najboljih sinova. Republika Srpska garant je opstanka srpskog naroda na ovim prostorima i garant naše budućnosti. Devedesetih godina patriotizam je bio stvaranje Republike Srpske, a danas je patriotizam stvaranje ambijenta u kojem će ljudi ostajati na ovim prostorima i da nas bude svakim danom sve više”, rekao je gradonačelnik Petrović. On je naglasio da je iduće godine jubilej, odnosno 30 godina postojanja Republike Srpske.

- Nadam se i vjerujem da ćemo do tada izaći iz ove pandemije i da ćemo Dan Republike Srpske proslaviti na mnogo svečaniji način”, poručio je Petrović.



Cvijeće i vijence na Gradskom trgu ispred spomen obilježja borcima poginulim u proteklom ratu položili su gradonačelnik, predsjednik Skupštine Grada, poslanici na nivou RS i BiH, Boračke organizacije, predstavnici Oružanih snaga BiH, PU Bijeljina, kao i predstavnici udruženja proisteklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata.

Semberija info - Tekst i foto: O. Stjepanović