MLADI SDS: 9. JANUAR SA PONOSOM SLAVIMO KAO PRAZNIK SLOBODE :: Semberija INFO ::

 

MLADI SDS: 9. JANUAR SA PONOSOM SLAVIMO KAO PRAZNIK SLOBODE


Predsjedništvo Mladih Srpske demokratske stranke na čelu sa predsjednikom Zoranom Vekićem i zamjenikom Radišom Petrovićem posjetili su u okviru proslave 9. januara, Dana Republike danas Bijeljinu i razgovarali sa gradonačelnikom Ljubišom Petrovićem. 

Tom prilikom položeni su vijenci na Trgu Kralja Petra Prvog Karađorđevića u Bijeljini.


 
Predsjednik Mladih SDS Zoran Vekić čestitao je svim građanima Božić, 9. januar, Dan Republike i krsnu slavu Svetog Stefana.
 
„Značaj Srpske demokratske stranke za stvaranje Republike Srpske je ogroman i sa ponosom ističemo da je SDS jedina politička stranka starija od Republike Srpske. Prije 29 godina učili smo se demokratiji, stvorili grb, himnu i zastavu i stvorili smo Republiku Srpsku na koju smo najponosniji“ – istakao je Vekić.
 
Vekić ja napomenuo da SDS jedina čuva himnu Bože Pravde, trobojku i dvoglavog orla kao svoje stranačke simbole.
 
„SDS i Republika Srpska su spojeni u prošlosti tako i u sadašnjosti a biće i u budućnosti“ – kazao je Vekić.
 
Predsjednik Mladih SDS je naglasio kako je pobjeda Ljubiše Petrovića putokaz koliko mladi mogu u Republici Srpskoj i da su promjene moguće ako se dovoljno radi da se one dese. 


 
„Za 29 rođendan Republike Srpske želim da odam počast i zahvalnost svim ljudima koji su učestovali u njenom stvaranju. U temelje naše slobode ugrađeni su životi svih naših boraca koji su dali život za postojanje Republike Srpske“ – istakao je Ljubiša Petrović, gradonačelnik Bijeljine.

SDS - Sektor za politiku i medije