Gradonačelnik Banjaluke i odbornici položili zakletvu, izabrani predsjednik i potpredsjednik Skupštine grada :: Semberija INFO ::

 

Gradonačelnik Banjaluke i odbornici položili zakletvu, izabrani predsjednik i potpredsjednik Skupštine grada


BANjALUKA – Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković i odbornici u Skupštini grada položili su svečanu zakletvu, a potom je za predsjednika Skupštine imenovan Mladen Ilić iz SNSD-a, dok je na mjesto potpredsjednika izabran Saša Čudić, odbornik iz reda nacionalnih manjina.

Konstitutivna sjednica gradskog parlamenta počela je nakon što je medijima dozvoljeno snimanje kadrova na početku rada ove institucije.

Sekretar Skupštine grada Banjaluka u dosadašnjem sazivu Igor Šukalo rekao je da je medijima dozvoljeno da za 10 minuta snime kadrove na početku i potom napuste zgradu Narodne skupštine Republike Srpske, gdje se sjednica održava zbog aktuelne epidemiološke situacije.

Šukalo je najavio da će po okončanju konstitutivne sjednice, u prostorijama Gradske uprave Banjaluka biti održana konferencija za novinare.

Skupštinu grada Banjaluka čini 31 odbornik, a pravno ozvaničenu većinu 19 odbornika iz SNSD-a, Socijalističke partije, Ujedinjene Srpske, Demosa, dva samostalna odbornika i nezavisni odbornik iz reda nacionalnih manjina Saša Čudić.

Konstitutivna sjednica Skupštine grada Banjaluka trebala je da počne jutros u 10 časova ali je Stanivuković zatražio da bude odgođena dok se novinarima i medijskim ekipama ne dozvoli da je prate.

Ilić je postao najmlađi predsjednik Skupštine grada do sada.

-Poštovani predsjedniče Skupštine, Vi imate 24 godine, a ja sam za gradonačelnika izabran sa 27 godina, vjerujem da se ovo nije desilo u regionu, a i šire – rekao je Stanivuković.

Dodao je da će možda skeptici reći da ne mogu ništa, ali da on kaže da mogu mnogo.

- Mladi smo, ambiciozni, imamo istorijsku šansu da to dokažemo. Ja neću podleći političkim pritiscima. Imamo snage da dokažemo koliko možemo, politika za mene neće biti prepreka – rekao je gradonačelnik.

Stanivuković je Iliću poručio da je u tom smislu srećan što je Ilić izabran, te što će imati priliku da se njim bolje upozna, jer ga do sada nije poznavao.

-Po meni, nije problem ni dići ruku i dati Vam šansu. Imaćemo izazove i želim da Vas upoznam sa saznanjima do kojih sam došao – rekao je Stanivuković i dodao da je Klub PDP-a sam odlučio da li će podržati izbor novog mladog predsjednika.

On je novom predsjedniku Skupštine poželio sreću, ali i upozorio da će ga problemi dočekati već za 10 minuta.

Gradonačelnik se dotakao i spornih diploma i dodao da ima mnogo spornih diploma među načelnicima.

On novom predsjedniku Skupštine poručio  da je za 10 dana vidio ono što će on tek da vidi narednih dana i poželio mu sreću.

Glas Srpske