U Srpskoj 68 novooboljelih 14 preminulih :: Semberija INFO ::

 

U Srpskoj 68 novooboljelih 14 preminulih


BANjALUKA - Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i u Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini izvršeno je testiranje 423 laboratorijskog uzorka, a novi virus korona potvrđen je kod 68 osoba.

Radi se o 33 muške i 35 ženskih osoba, od kojih je šest mlađe, 38 srednje i 24 osobe starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 34 osobe su iz Banjaluke, sedam iz Bijeljine, po četiri iz Bratunca i Kozarske Dubice, po tri iz Kneževa i Ribnika, po dvije iz Zvornika, Laktaša, Srpca i Čelinca i po jedna iz Dervente, Kotor Varoša, Novog Grada, Prnjavora i Han Pijeska.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 14 smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o 10 muškaraca i četiri žene, srednje i starije životne dobi od kojih su po dvije osobe iz Bijeljine, Teslića i Doboja i po jedna osoba iz Oštre Luke, Prijedora, Višegrada, Istočne Ilidže, Čelinca, Han Pijeska, Gradiške i Nevesinja.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 36.492 slučaja virusa korona, a preminulo je ukupno 1.727 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 22.885 osoba, a testirano je ukupno 159.455 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 891, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 327, a u opštim bolnicama 564.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 9.113 osoba, a nadzor je završen kod 115.762 osobe.

​Glas Srpske