Danas blokada terminala u Bijeljini i Gradišci :: Semberija INFO ::

 

Danas blokada terminala u Bijeljini i Gradišci


Udruženja poljoprivrednika RS i FBiH danas će blokirati carinske terminale u Gradišci i Bijeljini kako bi ukazali na potrebu da se zaštiti domaća proizvodnja. Traže i ostavku ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staše Košarca.

Poljoprivrednici su uputili zahtjev prema nadležnim institucijama BiH za zaštitu domaće proizvodnje, jer su, kako navode, nezadovoljni prekomjernim uvozom poljoprivredno-prehrambenih proizvoda.

- Naši zahtjevi su jasni - zaštita domaće proizvodnje, uvođenje prelevmana i carina i smjena ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staše Košarca - izjavio je Savo Bakajlić, predsjednik Udruženja poljoprivrednika sela Semberije i Majevice, gostujući u Dnevniku 2 BN TV. Bakajlić je rekao da je Organizacioni odbor donio odluku da se blokiraju dva granična terminala, terminal sa prelaza Rača i Pavlovića most koji je u Dvorovima, a i da se blokira terminal u Gradišci.

- Mi smo se obraćali svim resornim ministarstvima i ministru Košarcu, ali oni do sada nisu ništa učinili da zaštite domaćeg proizvođača. Oni imaju potpuno drugačiji stav od nas, hoće da nas što više razjedine, da nas posvađaju da bi mogli da s nama manipulišu. Ovdje je sve jasno, uvoznički lobi radi u sprezi sa politikom", kaže Bakajlić. On je istakao da pojedini poljoprivrednici, ako ne dođe do rješenja, traže da se blokiraju svi granični prelazi.

BNTV / Bijeljina danas