Mandić: Preispitati podršku Vladi Crne Gore :: Semberija INFO ::

 

Mandić: Preispitati podršku Vladi Crne Gore


PODGORICA - Lider Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić saopštio je danas da će ta koalicija, najjača članica vladajuće većine u crnogorskom palrlamentu, podržati izglasavanje izmjena Zakona o slobodi vjeroispovijesti, ali da će nakon toga preispitati podršku Vladi Crne Gore premijera Zdravka Krivokapića.

Mandić je u uključenju za TV Prva rekao da je za ponedjeljak zakazan sastanak svih predsjednika stranaka koalicije "Za Budućnost CG" na kome će na dnevnom redu biti ostanak na dužnosti specijalnog tužioca Milivoja Katnića, koji je juče saopštio da "nastavljaju tamo gdje su stali za vrijeme (prethodne vlade aktuelnog šefa države) Mila Ðukanovića i da ima "podršku nove Vlade Krivokapić-Abazović".

"Odlučili smo da na tom sastanku našim kolegama, predsjednicima drugih stranaka predočimo činjenicu da ćemo podržavati Vladu u onim elementima koje smo obećali građanima Crne Gore - Zakon o slobodi vjeroispovijesti. Imaćemo, što se ostale podrške tiče, veoma konkretne uslove, a to će biti ili mi ili Katnić. Ne možemo i mi i on biti u novoj vladajućoj većini", istakao je Mandić.

On je rekao, da je, ako je postojao neko ko je kršio ljudska prava i ko je vršio obračun protiv srpskog naroda i opozicije, to bio Milivoje Katnić.

Tanjug / Nezavisne