Tužne vijesti stižu nam iz Zagreba: Preminula legendarna Milka Babović :: Semberija INFO ::

 

Tužne vijesti stižu nam iz Zagreba: Preminula legendarna Milka Babović


Danas je u 93. godini preminula bivša atletičarka i čuvena televizijska novinarka Milka Babović, potvrdio je novinar Jura Ozmec za 24sata.hr.

- Nažalost istina je, Milka je noćas preminula. Tijelo izgleda ipak nije izdržalo pritisak korone. Iako ju je preboljela i pokazivala znake ozdravljenja, ipak nije izdržala - rekao je Ozmec.

Samo dan nakon što je proslavila 92. rođendan (rođena je 27. oktobra 1928. u Skoplju), legendarna televizijska komentatorka smještena je u bolnicu u Zagrebu jer je ustanovljeno da je pozitivna na korona virus. Uprkos godinama, ova vrlo vitalna i još lucidna doajenka sportskog novinarstva na prostoru nekadašnje Jugoslavije, kako je pisao "Jutarnji list", zaražena je korona virusom.

Milka je bila hrvatska atletičarka, novinarka i televizijska komentatorka koja se specijalizovala za prenose umetničkog klizanja. - Ja sam hrvatska sportistkinja iako su mi to neki zbog porijekla osporavali. Moji su korjeni odasvud, otac mi je bio Crnogorac, majka sremska Njemica koja je djetinjstvo provela u Francuskoj. Očev otac, moj djed, ratovao je s Turcima pod Skadrom - rekla je svojevremeno Milka Babović.

Njeni komentari umetničkog klizanja ostaće zauvijek u legendi, jer svi koji su imali sreće da je slušaju znaju šta je "dvostruku aksl" ili "trostruki tulup". Počivaj u miru, legendo!

​Sport Blic / Bijeljina danas