U BIJELjINI ŠESTORO NOVOOBOLjELIH :: Semberija INFO ::

 

U BIJELjINI ŠESTORO NOVOOBOLjELIH


Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i u  Bolnici Sveti Vračevi u Bijeljini i izvršeno je testiranje 296 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona potvrđen je kod 57 osoba.

Radi se o 34 muške i 23 ženske osoba, od kojih su 4 mlađe, 30 srednje i 23 osobe starije životne dobi. Prema mjestu prebivališta, 27 osoba je iz Banjaluke, šest iz Bijeljine, pet iz Zvornika, po tri iz Mrkonjić Grada i Prnjavora, po dvije iz Bratunca, Laktaša i Prijedora i po jedna osoba je iz Bileće, Kneževa, Milića, Novog Grada, Pelagićeva, Sokoca i Šipova.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su 22 smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o 14 muškaraca i osam žena, srednje i starije životne dobi od kojih je pet iz Banjaluke, četiri iz Doboja, po dvije iz Zvornika, Kozarske Dubice i Donjeg Žabara i po jedna osoba je iz Prijedora, Kneževa, Čelinca, Bratunca, Modriče, Teslića i Lopara.

​Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 35.190 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 1.588* osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona. U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 21.135 osoba, a testirano je ukupno 154.341 osoba. Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 1.013, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 390, a u opštim bolnicama  623. U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 11.669 osoba, a nadzor je završen kod 110.267 osoba.