U Austriji moguće novo zaključavanje nakon Božića :: Semberija INFO ::

 

U Austriji moguće novo zaključavanje nakon Božića


Austrijska vlada trenutno razmatra novo, treće potpuno zaključavanje usljed pandemije korona virusa, prenose tamošnji mediji.
 
Novo zaključavanje, kako prenose mediji na osnovu informacija iz vlade, predviđeno je poslije 26. decembra i trajaće do 10. januara.
 
Iz Ministarstva zdravlja ukazuju da rade na novoj uredbi za vrijeme poslije Božića.
 
To zaključavanje biće poput nedavno okončanog, a predviđa zatvaranje škola i obdaništa, koja su svakako tada na raspustu, te i prodavnica, izuzev prodavnica namirnica, apoteka, drogerija i slično.
 
Takođe se ponovo zabranjuje rad i uslužnim djelatnostima, a gastronomija i hoteljerstvo i dalje ostaju zatvoreni.
 
Uz to biće na snazi cjelodnevni policijski čas, koji važi trenutno od 20 do šest sati ujutro, ali sa izuzecima odlaska u kupovinu, pružanja pomoći drugima, odlaska kod ljekara ili šetnje radi psihičkog i fizičkog stanja.
 
Ski liftovi, za razliku od ranijih najava, neće moći da rade poslije Božića, a zabraniće se i sve menifestacije, te i svaki amaterski sport, prenosi "Tanjug".
 
Austrijski kancelar Sebastijan Kurc sa članovima svoje vlade razgovaraće danas poslije podne sa guvernerima austrijskih pokrajina o novoj uredbi, koja treba iduće nedjelje da bude usvojena i u parlamentu.

Izvor: Nezavisne