Zeljković: I dalje je visok postotak zaraženih virusom korona :: Semberija INFO ::

 

Zeljković: I dalje je visok postotak zaraženih virusom korona


Na konferenciji za novinare predstavnika Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, direktor Instituta Branislav Zeljković rekao je da je epidemiološka situacija u Republici Srpskoj nepovoljna, jer je i dalje visok postotak zaraženih virusom korona na dnevnom nivou.

„Povećanjem broja zaraženih, očekujemo i povećanje broja hospitalizovanih i zato još jednom pozivam građane da se pridržavaju propisanih mjera, pogotovo zbog nadolazećih praznika kada će biti pojačana kontrola organizovanih druženja, pa i privatnih“, naveo je Zeljković.

On je istakao da će Institut pripremiti prijedlog mjera koji će biti dostavljen Republičkom štabu za vanredne situacije. To se naročito odnosi na 30. i 31. decembar, te 1. januar, a sve s ciljem sprečavanja širenja virusa i pogoršanja epidemiološke situacije.

„Mi smo trenutno u periodu stabilizacije, koji nije obećavajući zbog visokog broja pozitivnih lica na dnevnom nivou“, naglasio je Zeljković.

Prema njegovim riječima, sami praznici ne smiju biti razlog da dođe do pogoršanja epidemiološke situacije.
Kada je riječ o vakcinama protiv gripa koje je donirala Vlada Srbije, Zeljković je rekao da se očekuje da uskoro pristigne 13.500 vakcina, te da se prikupljaju podaci od domova zdravlja koje su količine potrebne da bi se vakcinisali oni kojima je to najpotrebnije.

Semberija info