OBILjEŽENO 28 GODINA OD POGIBIJE MILIĆKIH HEROJA :: Semberija INFO ::

 

OBILjEŽENO 28 GODINA OD POGIBIJE MILIĆKIH HEROJA


U Johovači u opštini Milići danas je obilježeno 28 godina od pogibije komandira voda policije Milenka Borića, policajaca Voje Simića i Zlatana Vitića, te pripadnika Vojske Republike Srpske Milana Pantića.
Predsjednik Boračke organizacije Milići Dragutin Đuričić, te saborci poginulih Mladen Golić i Dragan Vujadinović, na mjestu pogibije položili su cvijeće i prislužili svijeće.

Đuričić je rekao Srni da su poginuli junaci koji su utkali živote u stvaranje Republike Srpske i koji nikada ne smiju da budu zaboravljeni.

- Na današnji dan rudnik je bio u okruženju i oni su krenuli transporterom da pruže pomoć svojim saborcima. Nažalost, naletjeli su na zasjedu neprijatelja i tom prilikom su nastradali - naveo je Đuričić.

On je apelovao na pripadnike Policijske stanice u Milićima da ne zaborave svoje saborce.

- Oni su junaci koji su život dali za ono u čemu mi danas uživamo. Ubuduće moramo da zajedno u većem broju obilježavamo mjesta stradanja gdje su naši saborci položili živote za odbranu Republike Srpske - poručio je Đuričić.

Saborac poginulih boraca Mladen Golić izjavio je da je najmanje što mogu da učine za ove junake da na današnji dan posjete mjesto njihovog stradanja.

- Bili su to mladi ljudi, naša rodbina, prijatelji, komšije koji nisu žalili živote za odbranu otadžbine. Dok smo živi živjeće i sjećanje na naše hrabre saborce - rekao je Golić.

Pripadnici policije i Vojske Republike Srpske poginuli su 3. decembra 1992. godine na lokalitetu Johovača u opštini Milići.

(SRNA)