BIJELjINA: OBLAČNO I SUVO :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINA: OBLAČNO I SUVO


U Republici Srpskoj od zapada preko jugozapada do juga oblačno s mjestimičnom kišom, a na planinama snijegom i ledenom kišom. Od centralnih predjela na istok i sjeveroistok, pretežno oblačno i suvo. U Bijeljini je u 7,00 časova izmjereno -3, najviša dnevna temperatura vazduha do 4 stepena.

Ujutru u većini krajeva pretežno do potpuno oblačno, te hladno sa mrazem. Od zapada preko jugozapada do juga, mjestimično uz slabe padavine, na planinama po koja pahulja snijega.
 
Tokom dana oblačno u većini predjela, od sjeverozapada ka centralnim predjelima, jugozapadu i jugu uz uslove za kišu, a provijavanje susnježice ili slabog snijega očekuje se na krajnjem zapadu i sjeverozapadu.
 
Poslepodne u zapadnim i centralnim planinskim predjelima uslovi za kišu koja ledi pri tlu. Kiše će biti i u planinskom pojasu, češće na južnim navjetrinskom stranama planina. Od centralnih predjela na istok i sjeveroistok ostaće pretežno suvo vrijeme.
 
Vjetar slab do umjeren, pretežno istočnih i jugoistočnih smjerova. Tokom dana u planinskom pojasu jak na momente i vrlo jak jugoistočni.
 
Minimalna jutarnja temperatura od -4°C do 0°C, na planinama oko -8°C.
 
Najviša dnevna temperatura od 0°C do 5°C, na krajnjem zapadu i planinama tog regiona do -2°C, na jugu Hercegovine do 10°C.

(Bijeljina Danas / RHMZRS)