Raspisan poziv za Svetosavsku nagradu :: Semberija INFO ::

 

Raspisan poziv za Svetosavsku nagradu


Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske objavilo je danas Javni poziv za izbor kandidata za dodjelu Svetosavske nagrade za postignute izuzetne rezultate u oblasti vaspitanja i obrazovanja, te doprinos kvalitetnijem vaspitanju i obrazovanju u Republici Srpskoj, u radnoj/školskoj 2019/2020. godini, u oblasti predškolskog i osnovnog vaspitanja i obrazovanja te oblasti srednjeg obrazovanja i vaspitanja.

Kandidati za dodjelu Svetosavske nagrade, koja se sastoji od povelje i novčane nagrade, su nastavnici razredne i nastavnici predmetne nastave iz osnovnih škola, nastavnici srednjih škola te vaspitači i stručni saradnici iz predškolskih ustanova u Republici Srpskoj.

Prema ovom javnom pozivu, kandidate za dodjelu Svetosavske nagrade, prema nivoima vaspitanja i obrazovanja, mogu predlagati predškolske ustanove i osnovne škole, strukovna udruženja vaspitno-obrazovnih radnika te direktori srednjih škola, nastavnička vijeća i stručni aktivi srednjih škola.

„Svetosavskom nagradom želimo dodatno ukazati na značaj i vrijednost poziva vaspitno-obrazovnih radnika u Republici Srpskoj, te nagraditi svaki doprinos razvoju i unapređenju našeg vaspitno-obrazovnog sistema”, rekla je ministar prosvjete i kulture Republike Srpske  Natalija Trivić.

Javnim pozivom precizirane su procedure i uslovi prijavljivanja kandidata te uslovi koje kandidati za dodjelu Svetosavske nagrade trebaju ispunjavati, u skladu sa zakonima i podzakonskim aktima kojima je posebno definisana dodjela nagrade za svaki nivo obrazovanja i vaspitanja.

Neki od uslova koje svi kandidati za dodjelu nagrade trebaju ispunjavati jesu inovativnost i kreativnost u radu, primjena raznovrsnih i savremenih inovativnih metoda i tehnologija u vaspitno-obrazovnom radu te doprinos unapređivanju kvaliteta rada ustanove u vaspitno-obrazovnom radu, odnosno vannastavnim aktivnostima.

Imena dobitnika Svetosavske nagrade biće objavljena na zvaničnoj internet stranici Ministarstva prosvjete i kulture, a uručivanje nagrade najboljim kandidatima biće upriličeno na svečanoj dodjeli 28. januara 2021. godine.

Semberija info